viernes, 8 de febrero de 2013

INVESTIGACIÓ DE LA SUBSTÀNCIA UTILITZADA PER ENDOLCIR.


INTRODUCCIÓ

El sucre de taula normalment consumit correspon a la sacarosa, un disacàrid format per una molècula de glucosa i una de fructosa, que s'obté freqüentment de la canya de sucre o de la remolatxa.

La mel obté la seva dolçor dels monosacàrids fructosa i glucosa i té aproximadament la mateixa dolçor relativa que la del sucre granulat. Anàlisi típic de mel:

Fructosa: 38,2%
Glucosa: 31,3%
Sacarosa: 1,3%
Maltosa: 7,1%
Aigua: 17,2%
Major sucres: 1,5%
Cendra: 0.2%
Altres / no determinat: 3,2%

La sacarina és un edulcorant artificial. No té energia (calories) i és molt més dolça que la sacarosa. No és un glúcid.


OBJECTIU

La mel, l'edulcorant artificial i el sucre estan col·locades en un got diferent sense nom. Tenim que endevinar en quin got es troben.   













MATERIALS



-5 tubs d’assaig.
-gradeta.
-Fehling A i fehling B
-5 pipetes de 5ml
-2 gots de precipitats
-3 substàncies anònimes
-placa d’inducció
-pereta de tres vies
-pinces de fusta
-olla
-aigua
-HCl al 10%
-comptagotes






































Realitzat el dia 8-1-2013

PROCEDIMENT  1

Hem desenvolupat el procediment que utilitzarem per a identificar cada una de les substàncies anònimes.

Realitzat el dia 10-1-2013

PROCEDIMENT 2

Anem a identificar la mel per mitjà de la prova de Fehling.
Agafem en una pipeta de 5ml cada substància anònima fins 3ml. Després ho aboquem el contingut de cada en un tub d’assaig respectivament. Quan tot això ja ho hem fet col·loquem 1ml de Fehling A i B en cada pipeta i ho calfem a bany maria durant 1 minut.




RESULTATS 1



1
2
3
RESULTAT
+
-
-
REDUCTOR
SI
NO
NO


CONCLUSIÓ 1

El tub de la mel és el 1, aquesta substància era la del got 1.

Realitzat el dia 15-1-2013


PROCEDIMENT 3


Ens queden els gots 2 i 3, i per identificar-los utilitzarem d’hidròlisi.
Col·loquem 3 ml de la substància anònima en els tubs d’assaig respectius. Després afegim 10 gotes de HCl en cada tub. Quan ja ho hem afegit les gotes col·loquem els tubs d’assaig en una gradeta i la fiquem dintre d’una olla bullint (bany maria).
Quan ja ho hem tret de l’olla li afegim a cada tub 1ml de Fehling A i B. Al afegirel Fehling als tubs 2 i 3 observem com el tub 2 canvia de color a taronja i el tub 3 manté el mateix color que antes.



RESULTATS 2


2
3
RESULTAT
+
-



CONCLUSIÓ 2

El tub 2 (got 2) és el sucre de taula i el tub 3 (got 3) és el edulcorant.  

BIBLIOGRAFIA

Imatges Google.
Wikipedia.
Fulles.










No hay comentarios:

Publicar un comentario